Sociaal

Voorstellen

 

Mijn naam is Marjolein Edeling-Finkers en ben woonachtig in Borne. Hier ben ik opgegroeid in een gezin van vijf. Ik denk graag in mogelijkheden en zie het glas graag halfvol. Vanuit deze kracht help ik graag anderen op weg in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze ontdekking deed ik al op een jonge leeftijd. Hierdoor heb ik het geluk gehad om vanaf de middelbare school gericht te zoeken naar passende stages en studies. Met veel plezier heb ik de studie Toegepaste Psychologie gedaan in Groningen. Tijdens deze studie heb ik mijn passie gevonden, namelijk de positieve psychologie. Deze stroming binnen de psychologie staat centraal bij mijn werk. Dat wil zeggen dat problemen om worden gezet in doelen. Ik vind het belangrijk dat mensen gehoord worden en aan het eind van een training of individueel traject het leven weer een stuk positiever en meer ontspannen bewandelen.

Samenwerkingsverband

 

Diverse samenwerkingsverbanden zijn ontstaan. In Nijverdal worden mindfulnesstrainingen verzorgd in samenwerking met Minvol.nl en Zen.nl. in 2017 zijn de eerste trainingen in februari gestart.

 

Individuele coaching kent ook veel samenwerkingspartners. Zo is Optimind aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepast Psychologen (NBTP) en zijn andere samenwerkingsverbanden in ontwikkeling.

Intervisies vinden plaats met collegae om mijzelf te blijven ontwikkelen.

 

Afspraken en trainingen worden ook in samenwerking met ZieMens (voorheen IMVT) gepland. Sinds 2006 runt Martina Jager deze praktijk. Ons gezamenlijk doel is kortdurende effectieve behandelingen aanbieden. Het gaat bij ons om resultaat, vrijheid in denken en doen. Doelen stellen is hierbij van belang. Stressreductie is een van onze overlappende pijlers. In overleg vindt een gezamenlijk traject plaats of worden cliƫnten overgenomen. Carry van der Weij verzorgt hierin de planning.

 

Tot slot vindt samenwerking plaats met AnderZom waarin Yvonne Zomer deelneemt aan intervisiebijeenkomsten. Ze is als psychodynamisch therapeut werkzaam in Borne.

Professionele achtergrond

 

In 2009 t/m 2013 heb ik met veel plezier en succes de studie Toegepaste Psychologie doorlopen. Dit heb ik gedaan aan de Hanzehogeschool te Groningen, die destijds als nummer 1 aangeschreven stond. Toegepaste psychologie (HBO) maakt onderscheidt van psychologie (WO) doordat de nadruk gelegd wordt de toepassing van de theorie in de praktijk. Dit in tegenstelling tot Psychologie (WO) waarbij de opleiding zich voornamelijk richt op onderzoek en theorie. Als toegepast psycholoog leer je praktisch gebruik te maken van kennis en methoden uit de psychologische wetenschap, staat een toegepast psycholoog dicht bij de mens. Het menselijk gedrag staat centraal.

Tijdens mijn studie heb ik een stroming binnen de psychologie ontdekt waar mijn passie ligt, namelijk bij de positieve psychologie. Activiteiten gerelateerd aan deze stroming zijn mij op het lijf geschreven. Ik put dan ook veel positieve energie uit zaken die betrekking hebben tot deze stroming.

Na mijn studie heb ik bij diverse werkgevers mij verder ontwikkeld. Ook heb ik de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy (HBO) afgerond. Optimind coaching is opgezet en nu doe ik waar mijn hart ligt: mensen helpen hun gevoel van welbevinden te verhogen door middel van positieve psychologie.

U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld:

 

autisme

eenzaamheid

faalangst

piekeren

onzekerheid

stress

spanning

zingeving

relatietherapie

perfectionisme

burn-out

communicatieproblemen

depressie

jaloezie

onrust

beroepskeuze

assertiviteit

angsten

Contact

info@optimindcoaching.nl

06-43933176

KvK-nr: 64835243

Btw-nt: 215800497B01

Copyright 2016

Optimind Coaching

 

Design by Robin

 

Foto's door:

Happy Memories Fotografie